SKIJAŠKE CIPELE FISCHER VACUUM – TEHNOLOGIJA I NAČIN IZRADE
Fischer VACUUM FIT

Fischer VACUUM FIT su prve skijaške cipele, koje se zaista prilagođavaju stopalu. VACUUM FIT je patentirana tehnologija, koja je prezentirana 2011 godine, kada je osvojila je nagradu  ISPO European Ski Award. Tehnologija omogućava, da se školjka skijaških cipela u potpunosti prilagodi anatomiji svake noge i stopala.

Tehnologija VACUUM FIT već se koristi kod najboljih skijaša u Svjetskom kupu, na najvišoj razini. Prijašnji, neprilagodljiv materijal zamijenjen je novim, zvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischer-a i 15% lakšim materijalom od postojećeg. Proces prilagodbe se  izvodi posebnim postupkom na posebnom uređaju, zvanom „VACUUM FIT station“.  VACU-PLAST materijal je također poseban zbog temperaturne stabilnosti, tako da školjka zadržava svoje svojstvo u širokom temperaturnom pojasu. Što je pak najvažnije: maksimalna prilagodba znači i idealan prijenos snage, a time i bržu reakciju skija. Prilagođava se i svim onim skijašima, koji imaju vječni problem sa stopalima i koji sada mogu skijati bez neprijatnih bolova u stopalu.

Kod modela Vacuum skijaških cipela postoje dvije serije: VACUUM FIT i VACUUM Comfort FIT. VACUUM FIT su cipele, koje se u cjelini prilagođavaju nozi, a VACUUM Comfort FIT se prilagođavaju djelomično – samo u donjem djelu kod pete, gležnja i širine stopala. Na tom dijelu se i najviše puta pojavljuju bolovi, pa se nižom cijenom proizvoda može postići izvanredan učinak.

U Fischer-u ne odmaraju, zato su nadogradili izradu skijaških cipela VACUUM. Nadogradnja se zove VACUUM 2ZONE  i upotrebljava se kako kod VACUUM FULL FIT izrade tako i kod COMFORT FIT izrade. Mogućnost izrade cipele sa različitim pritiskom u predjelu gležnja i u predjelu prstiju osigurava najviše udobnosti bez da bi žrtvovali optimalan prijenos sile iz skijaške cipele na skije. U predjelu gležnja je pritisak veći radi boljeg prijema i optimalnog prijenosa sile, u predjelu prstiju je pritisak manji, što pripomaže većoj udobnosti i manjem osjećaju hladnoće.

Skijaške cipele VACUUM FIT zadržale su jednu od najvećih prednosti Fischera, a to je SOMATEC tehnologija, koja se temelji na prirodnoj poziciji nogu u cipeli – u položaju " V ". Taj položaj je naime pod kutom od 9-10 stupnjeva, što je vrlo prirodan položaj nogu kao kod hodanja što se prenosi i na skijanje.

Od ove godine diljem cijelog svijeta već je u upotrebi više od 3000 »Vacuum Fit station mašina«.

Izrada Fischer VACUUM FIT pancerica

Izrada VACUUM FIT 400 Kn